17th mai, 2022 9:05 e.l. | by Askur | Posted in Reisid, Uudised

5.-15. august toimub kõige vägevam reis, mis ma seni olen korraldanud: Islandi kirjanduslik loodusreis Lääne- ja Põhjafjordidesse 2022

Seekord keskendume Läänefjordidele ja Põhja-Islandile. Loeme ette raamatuid, külastame paiku, kus toimuvad islandi klassikalised või peatselt klassikaks saavate teoste tegevused. Avastame paiku, kuhu satuvad väga vähesed Islandi turistid. Need on maalilised ja eraldatud, samas andnud inspiratsiooni loomaks kunstilisi ja kirjanduslikke väärtusi.
Läänefjordid on Euroopa läänepoolseim serv, kus mitmesaja meetri kõrguselt püstloodselt otse ookeanist tõusvatel kaljupankadel pesitsevad lunnid ja miljonid teised linnud. Põhja-Islandi Myvatni järv koos oma pseudokraatriga on erakordne vaatamisväärsus, aga ka näiteks Hljóðaklettari (“kajakaljude”) või Ásbyrgi kaljumoodustised, kui nimetada vaid mõnda. Aga muidugi ka geiser, podisevad laavaväljad, vulkaanid, liustikud… Kõik see ootab ees! Sel teekonnal liituvad meiega ka suurepärane näitlejapaar Mait Malmsten ja Harriet Toompere.
Kirjutage askur@sisulabor.ee